Мариновано свинско със зехтин и лимон
Необходими продукти
  • • 1.5 кг свинско месо без кости
  • • 1 бр. морков
  • • 5-6 скилидки чесън
  • • 100-150 мл зехтин
  • • сокът от 2 лимона
  • • сушена мащерка
  • • розмарин
  • • черен пипер
  • • сол
  • • картофи за гарнитура
Начин на приготвяне
Морковът и чесновите скилидки се нарязват на иглички. С помощта на тънък остър нож в месото се правят дълбоки разрези и във всеки от тях се поставя по едно парченце морков и чесън. Така шпикованото месо се натрива със сол, черен пипер и смес от сухите подправки. Слага се в дълбок съд и се залива със зехтина и лимоновия сок. Оставя се в хладилник за 12-14 часа, като на всеки 2-3 часа се обръща, за да се маринова равномерно. След това се отцежда, слага се в тавичка и се пече в умерена фурна поне 3 часа, като периодично се полива с маринатата, а накрая - и само с топла вода. Един час преди края на печенето около месото се нареждат обелени, нарязани на едро и посолени картофи, които се изпичат заедно с него. Готовото месо се нарязва на филийки, нарежда се в затоплена чиния за сервиране и се поднася с картофите.
Рецептата е добавена от senta на 19 Декември 2007 г.
Източник: Кулинарни изненади за Коледа
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.