Мариновано свинско със зехтин и лимон
Необходими продукти
- • 1.5 кг свинско месо без кости
- • 1 бр. морков
- • 5-6 скилидки чесън
- • 100-150 мл зехтин
- • сокът от 2 лимона
- • сушена мащерка
- • розмарин
- • черен пипер
- • сол
- • картофи за гарнитура
Начин на приготвяне
Морковът и чесновите скилидки се нарязват на иглички. С помощта на тънък остър нож в месото се правят дълбоки разрези и във всеки от тях се поставя по едно парченце морков и чесън. Така шпикованото месо се натрива със сол, черен пипер и смес от сухите подправки. Слага се в дълбок съд и се залива със зехтина и лимоновия сок. Оставя се в хладилник за 12-14 часа, като на всеки 2-3 часа се обръща, за да се маринова равномерно. След това се отцежда, слага се в тавичка и се пече в умерена фурна поне 3 часа, като периодично се полива с маринатата, а накрая - и само с топла вода. Един час преди края на печенето около месото се нареждат обелени, нарязани на едро и посолени картофи, които се изпичат заедно с него. Готовото месо се нарязва на филийки, нарежда се в затоплена чиния за сервиране и се поднася с картофите.
Рецептата е добавена от senta на 19 Декември 2007 г.
Източник: Кулинарни изненади за Коледа
Източник: Кулинарни изненади за Коледа
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.