Начало За нас Реклама Контакти

Свинска пържола с фъстъчен сос

Снимка за Свинска пържола с фъстъчен сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Няма нищо необикновено в една свинска пържола, съвсем друго е обаче, ако тя е гарнирана с интересен сос. Въпреки че в рецептата участват и други съставки, удоволствието за небцето идва именно от спойката на аромата, плътността и вкуса на маслото и екзотичната подправка. Ястието е достатъчен повод да намерите по-нетрадиционно приложение на един от любимците на Америка, а не да го свеждате само до партньор на филията за закуска.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 парчета свинско контрафиле (по около 200 г)
  • 8 с. л. фъстъчено масло
  • 1 червена люта чушка, ситно скълцана
  • 1 с. л. настърган джинджифил
  • 2 с. л. соев сос
  • 1 скилидка чесън
  • 4 с. л. олио

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се фъстъченото масло, скълцаната чушка, джинджифилът, пресованият чесън, соевият сос и 8 с. л. вода. С половината от тази смес се намазват пържолите и се оставят да се мариноват 10-15 мин.

  2. 2.

    Пържолите се изпичат върху загрят и намазан с олио грил-тиган на умерен огън, по 4-5 мин. от всяка страна. Ако ви се струват все още сурови, ги сложете покрити с фолио пластик за 1-2 мин. в микровълновата фурна. Така месото остава крехко и сочно.

  3. 3.

    Останалият сос се загрява леко.

  4. 4.

    Пържолите се сервират със соса, мариновани чушки и варени картофи.

Вариации - Опитайте с телешки филета вместо свински.

Ян. 2008
Още подобни рецепти
Коментари